Националната агенция за приходите за поредна година започва  кампания срещу

...
Националната агенция за приходите за поредна година започва  кампания срещу
Коментари Харесай

НАП проверява 12 800 фирми за пари в брой

Националната организация за приходите за поредна година започва  акция против по отношение на компании, заявили в годишните си финансови доклади, че държат на каса нелогично огромни суми. 
Става дума за близо 12 800 юридически лица, които са показали в годишните си финансови доклади за 2020 година, че държат в брой над 100 хиляди лв., като измежду тях няма търговски вериги, банки, казина или други компании, които по принцип оперират с доста пари в брой.
Практиката досега демонстрира, че тези наличия не съществат действително, а са изхарчени от притежателите на компаниите и в този случай те би трябвало да платят налог дял.
Данъчните инспектори към този момент стартират инспекции и проверки на близо 2500 сдружения, като преброяват, разказват и съпоставят сумите в касата с посочените в счетоводните доклади, оповестиха от Национална агенция за приходите.
Наред с контролната акция на място, рисковите лица ще получат електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако са позволени грешки. Миналата година от Национална агенция за приходите се похвалиха, че в резултат на акцията и инспекциите на място над 5600 компании са платили налози в размер на 68 млн. лева за раздадени дивиденти.>  >

 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР